Vai neesat veikalā stāvējuši pie ēdamo kastaņu groza un domājuši, ko nez ar tiem darīt? Gribētos nomēģināt, bet kā pagatavot? Es šoreiz sadūšojos un pamēģināju. Pārskatīju dažādas receptes internetā, un, lūk, kas man izdevās.
Skatījos Sirmā garšas ekspedīciju (Vai kā to raidījumu sauc) par Vāciju un sparģeļiem. Sagribējās tieši tādu mērcīti, ar kādu tradicionāli pasniedz sparģeļus - Holandes mērce. Bet viņa ir izslavēta ar savu sarežģītību, un es bez iemesla uz grūtībām virtuvē neparakstos. Man izdevās kaut kas ar līdzīgām sastāvdaļām un ļoti garšīgs! Pie tvaicētiem dārzeņiem super!
Kā būtu ar kādu tomātu gadalaika receptīti? Tomātu recepšu gan ir ļoti daudz, bet tomātu, bazilika un mozarellas savienojums joprojām ir neapnīkoša kombinācija. Šoreiz uz rupjmaizes ripiņas.
Vienas no manām mīļākajām siera bumbām ir Trikātas siera bumbas ar tomātiem un baziliku. Es viņas varētu likt visur klāt! Šoreiz pieminētās siera bumbas trāpīja sāļajos groziņos ar mazu salduma piedevu.
Vasarīga uzkoda kazas siera un vieglu ēdienu cienītājiem. Ātri, gardi, vienkārši!
Pirms vairākiem gadiem man uzdāvināja fondī trauku. Nezin' kāpēc tas ilgu laiku stāvēja skapī, jo toreiz man nekas labs no siera fondī neizdevās. Šoreiz viss sanāca ideāli, tad nu dalos ar savu klasiskā siera fondī recepti.
Dārzeņi ar mērcīti ir ja ne populārākais, tad viens no populārākajiem uzkodu veidiem piknikos un mājas ballītēs. Tāpēc šoreiz tieši par pašu galveno - mērcīti, kurā pamērcēt kraukšķīgo svaigumu.
Nejauši atklāju ļoti garšīgu lietu - Selgas rudzu maizcepumi. Un ieraudzīju viņus veikalā tikai tāpēc, ka bija grozā pie ejas ar atlaižu zīmi izlikti, jo reklāmas nekur neesmu redzējusi (man gan nav TV). Katrā ziņā nenožēloju šī jaunatklājuma iegādi, jo nu beidzot esmu atradusi lielisku alternatīvu galetēm, kuras man nedaudz ir apnikušas. Turklāt iespējas šo maizcepumu izmantošanai ir simtiem. Viena no tām turpinājumā.