Bijām šajā pavasarī Spānijā, un tur tie apelsīni...! Oranžas bumbas rotājas kokos uz ielām, pilna zeme ar viņiem, jaunie ziedi jau reibina galvu, svaigi spiesta apelsīnu sula sadzen siekalas mutē. Tad nu atbraucām mājās un apelsīnu sula palika uzturā :) Un trāpījās arī pie tītara klāt.
Līdz ko beidzas dārza darbu sezona, iestājas apnikums ēdienos, jo savu ierasto 5-7 recepšu vietā gribas izmēģināt ko jaunu. Rakos pa savu recepšu grāmatu kalnu un uzgāju kaut ko interesantu. Pie reizes noskaidroju, ka šerijs ir gandrīz portvīns, kurš man ļoti tīk. Tad nu ar nelielām izmaiņām tapa šis ēdiens. Ir garšīgi, taisīšu vēl!
Šī ir recepte no sērijas, kad mājās atradās kaut kas drusciņ no visa kā :) Un man atradās mango etiķis un sēkliņu maisījums. Tā arī tapa šī vista, sulīga un garda.
Es nezinu, vai tā ir citiem, bet mūsu ģimenē vistas fileju un ar to ierasto gaļas sausumu, pārsvarā pacieš tikai daiļā dzimuma pārstāves (jo kas gan ir liesāks par vistas krūtiņu), bet vīriešiem pret to sausumu ir lielākās pretenzijas. Ir veidi, kā ar to cīnīties - jā, tauciņi!
Bilde man šoreiz galīgi neizdevās, toties vista gan! Ļoti sulīgs un garšīgs vistas rullītis ar pašas izaudzētiem spinātiem un kārtīgi izkusušu sieru... Ņammm!
Ir vakari, kad gribas kaut ko garšīgu vakariņās, bet nu galīgi nav vēlēšanās (vai laika) ilgi stāvēt pie pannas. Ar pavasarīgu sīpolloku piedevu jūsu uzmanībai vista terijaki mērcē ar ķīniskuma piesitienu :)
Ēdam veselīgi! Lēcas ir viens no olbaltumvielām bagātākajiem pākšaugiem, turklāt tās satur daudz vitamīna B9 jeb folijskābes, kura palīdz cīņā pret mazasinību un ir neatņemama grūtniecības sākumposma vitamīnu sastāvdaļa. Un vistas gaļā (liesā) nekā slikta vispār nav (ja vien nepērkat ar hormoniem uzpumpētās vistas).
Kas notiek, ja tītara šķiņķi 3 stundas 140 grādos cep? Sanāk super garšīgas vakariņas! Un klāt pagatavoti brokoļi ar sieru, neprasās ne kartupeļus, ne rīsus, ne ko citu.