Šī bija viena no manām eksperimentālajām receptēm, kura sanāca pārsteidzoši garda! Taisīju vakariņās pavisam parastu sautētu jaunlopa gaļu ar sīpoliņiem un burkāniem, bet blakus plītij stāvēja vārītā ābolu sula, kuru omīte veiksmīgi mums iešķieba veselus 6L, tā viņa nonāca uz pannas...
Mājās gatavots liellopgaļas burgers - ņam, ņam. Zinot visas sastāvdaļas pat grūti saskatīt tik ļoti izslavēto burgeru neveselīgumu. Katrā gadījumā, retu reizi jau var!
Es nepretendēju uz pareizu steika recepti. Šī ir tikai mana variācija par tēmu. Bet ar labu gaļu (Latvijas gaļu) un piemērotu mērci šīs bija ļoti gardas vakariņas.
Jo ilgāk ievēroju Dikāna diētu, jo lielākas izvirtības taisu virtuvē. Izrādās, gaļa var apnikt, ja tiek visu laiku vienādi gatavota. Tāpēc šoreiz par pildītu kotleti, par kotleti, kas pildīta ar sieru.
Šī recepte derēs gan ikdienas pusdienām, gan grillēšanas reizei. Nedaudz iemarinēta teļa gaļiņa ar ceptiem dārzeņiem garšo pat bērniem (pārbaudīts!).
Kad apnikuši spagetti, gliemežvāki un visi citi parastie makaroni, laiks izmēģināt makaronu trubiņas jeb canneloni. Ja sākumā liekas, ka ķēpa liela, tad rezultāts ir tik garšīgs, ka ilgais gatavošanas process aizmirsts.
Manam bērnam ir uznācis makaronu ēšanas periods, tad nu cenšos visādi iebarot arī kādu dārzeni un gaļu pa vidu makaroniem. Viena no receptēm stipri līdzinās makaroniem ar boloņas mērci, par to tad arī lasi tālāk.