Makarūnu recepte ir tieši tāda pati, kā iepriekš, taču šoreiz vairāk publicēju noformējuma ideju.
Tā vai šitā, bet ir gadījies, ka uz kādu laiku neēdu baltos miltus, tāpēc nākas visur izmantot pilngraudu miltus un mani mīļākie pilngraudu milti ir auzu milti. Līdz ar Ziemassvētku tuvošanos, tika izmēģināta recepte ar šiem miltiem piparkūku mīklā. Par izdošanos laikam ziņo tas, ka šķīvis bija tukšs pāris dienās :)
Atzīšos, ka mani nebaida pārtikas krāsvielas, es tās izmantoju saprātīgos daudzumos. Makarūni savukārt, ir cepumi, kuriem biešu sulu klāt nepieliesi, lai padarītu tos rozā. Manās rokās nesen nonāca lapu kāposta pulveris - trīs vārdos malts kāposts bez ūdens :) Es to pievienoju vakariņu smūtijiem, jogurta mērcēm salātiem un tas vienmēr tik skaisti iekrāso ēdienus zaļus, ka radās neprātīga doma makarūnus iekrāsot ar lapu kāposta (kale) pulveri! Lūk, rezultāts!
Ieejot konditorejā, kuras piedāvājumā ir makarūni, tie būs pirmie, ko pamanīsi, jo šie nu ir cepumi, kuru pagatavošanā pārtikas krāsvielas netiek žēlotas. Tie kļuvuši ļoti populāri, taču to pagatavošana, izlasot daudzās receptes interneta dzīlēs, var šķist ļoti sarežģīta. Tomēr, lai gan tas ir cepums, kas izdosies ne katram iesācējam, ar labiem padomiem un nedaudz praksi izdosies noteikti!
Izrādās, var uzcept arī garšīgus cepumus, kuri tik ļoti nekaitē figūrai. Šie nesatur ne sviestu, ne miltus, ne arī balto cukuru. Turklāt dod sāta sajūtu ātrāk kā cepumi parastā izpratnē.
Kurš gan nepazīst un nav kādreiz baudījis vienus no populārākajiem pildītajiem cepumiem Latvijā?! Es laikam kļūstu pārāk veca vai vienkārši kritiska, bet vairs nevaru atrast konditorejās tādus Riekstiņus, kādus kādreiz omītes cepa uz jubilejām... tad nu nekas cits neatliek, kā cept tos pašai mājās.
Man pēdējā laikā sanāk daudzas receptes, kur jāizmanto tikai olu dzeltenumi, tad nu sāku variēt arī ar bezē receptēm. Un vēl man iepatikās vārdu spēle Ziemassvētku bez ē :)
Šie ir labākie siera cepumi, ko pēdējā laikā esmu ēdusi. Un pēdējā laikā es ievēroju Dikāna diētu, līdz ar to arī šie ir diētiskie.