Šī zupa garšos pat tiem, kam zivju zupas nav mīļākais ēdiens. Samērā viegli un ātri pagatavojama. 

Vajadzēs:

  • laša zupas izlasi 800g-1kg (asakas, vēderiņi, muguras, galva)
  • 5 vidēja lieluma kartupeļus
  • 1 lielu burkānu
  • pussauju svaigu diļļu
  • 3-4 lauru lapas
  • 5 smaržīgos piparus
  • 5 melnos piparus
  • 1 mazu sīpolu
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 100g kausētā siera „Dzintars”

Ķeramies klāt!

 

1

Metam katlā visu, kas nu no tā laša ir palicis pāri, lauru lapas, smaržīgos un melnos piparus, sīpolu un ķiploku daiviņas, pārlejam ar ūdeni un vārām aptuveni 40min.

 

 

2

 

Pēc tam katlu ņemam nost no uguns un atdzesējam, lai vieglāk notīrīt zivs gaļu no asakām un ādas.

 

 

3

 

Savārīto buljonu nokāšam caur sietu vai marli, un no asakām un ādām attīrām zivs gaļu. Ielej katliņā atpakaļ zivs buljonu un ieliekam attīrītos zivs gaļas gabaliņus.

 

4

 

Pievienojam sagrieztus burkānus un kartupeļus un sasmalcinātas svaigas dilles (ja svaigu diļļu nav, var ņemt arī kaltētas). Vārām, kamēr kartupeļi mīksti.

 

5

 

Atkarībā no ēdāju vēlmēm, 5 min pirms vārīšanas beigām pievienojam kausēto sieru un ļauj tam izkust vai arī katrs pēc izvēles zupas šķīvī pievieno ēdamkaroti kausētā siera un labi izmaisa, kamēr vēl zupa ir karsta. Pasniedzot uzkaisa vēl nedaudz svaigas dilles.

 

Lai izdodas un labi garšo! 

Pievienot komentāru

Aizsardzības kods
Atjaunināt

Vai tiešām šai diētai nav neviena trūkuma? Grāmata sola, ka visas tur minētās blaknes esot pārejošas diētas laikā. Mana pieredze ar Dikāna diētu parāda arī monētas otru pusi.

Ko noklusē Dikāns?

Māmiņdiena ir tikai viens no iemesliem, kāpēc pavasaris pieder mums - Mammām. Kā nepazust steidzīgajā pasaulē, vienmēr saglabāt mieru un atrast laiku sev?

Pavasaris - laiks Māmiņām

Nespēju noticēt, ka ir pagājuši jau 3 gadi, kopš Mammu mākslas dzimšanas! Neliels atskats uz šo brīnišķīgo laiku, par kuru atgādina katra mana dēliņa dzimšanas diena.

Mammu mākslas 3 gadi

Reģistrēties